Koronamilen støtter Plan Norge sin dugnad mot Korona

HVA ER KORONAMILEN?

Koronamilen er et landsomfattende virtuelt løpearrangement som organiseres for å fortsette å motivere til trening og fysisk aktivitet under og til tross for pandemien COVID-19. Ifølge de norske helsemyndighetene er fysisk aktivitet bra for immunforsvaret og det anbefales å holde seg aktivt selv i disse tider med mange begrensninger, så lenge man er symptomfri. Samtidig bidrar din deltakelse til den livsviktige innsatsen Plan Norge gjør for de mest sårbare i verden under og etter pandemien.

Ta vare på deg selv og andre og delta ikke hvis du er syk eller viser tegn på smitte av COVID-19.

HVORFOR?

I tider hvor løp etter løp blir avlyst eller utsatt, har vi bestemt oss for å tenke nytt. Men hvordan skulle vi snu denne negative trenden og fortsette å motivere til fysisk aktivitet? Et virtuelt løp var svaret.

 

Alle kan delta på sine egne premisser, i sitt eget tempo og på et valgfritt tidspunkt og samtidig støtte et godt formål. Vi står sammen mot Korona, og har en menneskelig plikt til å hjelpe de som trenger det mest. Vi har valgt å støtte Plan Norge i deres livsviktige arbeid med de mest sårbare i verden. De jobber mot smittespredning og konsekvensene av pandemien, i disse tidene, men spesielt også langsiktig. 

Den første ‘Coronamilen’ ble gjennomført i Sverige i mai og har sett 9500 deltakere løpe 10 km; sesongens 8e største løp! Totalt ble det samlet inn over 1,1 millioner kroner til Radiohjälpen.

Nå er det din tur! Klarer vi i Norge å samle inn enda mer?

 HVORDAN?

1. Det første du gjør er å melde deg på løpet på Race.se, hvor du vil få startnummeret ditt. Dette nummeret finner du HER.

2. Så laster du ned RaceONE appen. Det er der du vil kunne registrere ditt resultat. Resultatene dine vil bli koblet til ditt tildelte startnummer.

 

3. Under perioden 23. juli til 2. august har du muligheten til å løpe og registrere resultatet fra din valgte distanse. Du kan løpe når og hvor som helst, så lenge du har registrert resultatet ditt innen kl. 23:59 den 2. august.

 

To forskjellige måter å delta på

Alternativ 1 - Vanlig

Du går/løper/ruller din valgte distanse. Du velger når, hvor og hvor fort du gjør det. Bruker du RaceONE appens GPS funksjon, er du ferdig med en gang. Bruker du en annen app, som for eksempel Strava eller appen til klokken din, så kan du ta en skjermdump av aktiviteten din og manuelt registrere løpet ditt i RaceONE appen ved å laste opp skjermdumpen. Vi tar oss av resten!

 

Alternativ 2 - Delt opp (kun ved 10 km)

Virker 10 km litt for langt men du har fortsatt lyst til å delta? Du kan dele opp 10 km distansen etter ønske, så lenge den totale distansen er 10 km. Registreringen fungerer da på følgende måte: Du bruker en app (ikke RaceONE) til å gå/løpe/rulle 10 km fordelt over valgfritt antall aktiviteter. Du tar skjermdumper av aktivitetene dine og laster disse opp når du manuelt registrerer din innsats i Koronamilen i RaceONE appen.

For å se en instruksjonsvideo, klikk HER.

 

HVA ER INKLUDERT?

Hva skulle et race vært uten medalje?

Din deltakelse støtter Plan International i deres arbeid mot konsekvensene av COVID-19 blant de mest sårbare i verden. Det vil vi gjerne at så mange av dere som mulig gjør og derfor får alle deltakerne hjemsendt en gavepakke med medalje og et Koronamilen sportshåndkle. Du kan også velge bort gavepakken hvis du ønsker at disse kostnadene skal spares og gå til veldedigheten isteden.

De første 100 som melder seg på mottar en lekker bonusgave fra vår sponsor, BUFF!

Takket være våre samarbeidspartnere kan du i tillegg vinne en del sportsutstyr og tilbehør hvis du deler din Koronamilen opplevelse på sosiale medier ved bruk av @koronamilen og #koronamilen.  Følg med på våre kanaler for nyheter om hva du kan vinne!

*Av påmeldingsavgiften går overskuddet på cå 40% direkte til Plan Norge, etter at kostnader for innkjøp, porto, markedsføring og app- og registreringstjenester har blitt dekket.